Längdtur till sylarna

Min längdtur till Sylarna

Sylarna, fjäll, längdskidor, fjällstation, vårvinter, jämtlandstriangeln, vinter, tältNionde till tionde april gick jag en tur till Sylarna och har man långt att åka till fjällen så det kanske bara blir en tur per år rekomenderar jag att gå så här på vårvintern i mars april. Då kan man få riktigt fina dagar då solen värmer och man till och med kan sitta ute och sola. Att gå till Sylarna tycker jag är en alldeles perfekt tur där du själv kan välja om du vill tälta eller om man vill ha det lite mer bekvämt och sova på fjällstationen. Väljer du att sova på Sylarnas fjällstation går det både att sova i sovsalar (då med riktig säng) och i eget rum. Men visar väderprognosen toppenväder blir det snabbt fullbokat. Men på STF fjällstatoner nekar de inte någon att sova över men då får man vara beredd att sova på madrass på golvet i ex hallen eller korridorerna. Som  när jag var där då var de lite över 200 personer som sov på Sylarnas fjällstation (rekord) och då fick folk sova överalt. :-)

Sylarna, fjäll, längdskidor, fjällstation, vårvinter, jämtlandstriangeln, vinter, tält

Bra att veta:

Vill man går det även att köpa så man får låna lakan på de olika fjällstationerna. Det kan vara skönt så behöver man inte bära med sovsäck.
På Sylarnas fjällstation fins riktiga kök men ingen matservering. Så mat måste man tänka på att ta med sig.
Sylarna, fjäll, längdskidor, fjällstation, vårvinter, jämtlandstriangeln, vinter, tält, ledkryss


Hur långt är det och var utgår man från?
Om man ska gå till sylarna är det vanligast att man går från Storulvån som är en vädigt känd fjällstation och utgångspunkten för många fina turer. Från Storulvån har man 16 km till Sylarna. Vill man inte åka skidor hela vägen upp så går det att tolka efter vessla. 


För mer information besök:

Kommentarer

Populära inlägg