Tidigt 1900-tals mode

För alla som gillar historia och mode kommer det under några månader framöver läggas upp bilder på lite historiskt mode här på bloggen. Eftersom jag gillar att sy kommer jag sy upp det olika kläderna. Vi börjar med den här klänningen från början av 1900-talet. Då var det modernt med stora hattar som du ser på bilden nedan. På modet var även mycket spets, långa kjolar och spetsblusar med hög krage.
Under tidigt 1900-tal blev också linjerna rakare och det styva livet och de klockskurna kjolarna försvann. I nästa inlägg kommer jag att publicera en bild med 1850-tals kläder.
American girl, doll, Caroline, Abbot, tidigt 1900-tal, Sverige, mode, hattar, historia, frisyrer, docka, kläder, rosa, spets, hemsytt, dockkläder, blommor, återbruk,
Klänningen och hatten har jag gjort helt i återanvänt material  Spetsen på blusen är gjord av en gammal duk, tyget under blusen av ett örngot som det gått hål i, hatten i tidningspapper och blommorna är från ljusmaceter. Genom att återanvända saker sparar man både pengar och på miljöns resurser men sedan är det framförallt väldigt roligt!

Kommentarer

Populära inlägg